Mitt tips inför fredagsmyset är denna fantastiska Lax, med tomat och örter, ångad i paket serverad med en smakrik couscousblandning,
 
Enkelt att göra med din thermomix och tar inte mer än 35 min.
 
Lycka till!
 
 



Lax & couscous paket med soltorkad tomat
 
Ingredienser:
2 färska kvistar rosmarin med blad
2 kvistar färsk timjan 
3 kvistar färsk persilja 
2 vitlöksklyftor
70 gr. vårlök
½ citron
9 soltorkade tomater
1tsp salt
½ tsk nymalen vitpeppar
220gr couscous
4 laxfileér utan skinn
500 gr vatten
10 g olivolija
1 rågad tsk med grönskasbuljong
 

Placera rosmarin, timjan och persilja i blandningsskålen och ställ in din Thermomix på 3sec / hastighet 8. Skrapa sedan ner blandningen från sidorna av blandningsskålen med hjälp av slickepotten.

Gör om proceduren en gång till, 3sek / hastighet 8. Skrapa ner blandningen från sidorna av blandningskålen med slickepotten.

Tillsätt vitlöksklyftor, vårlök, citronskal, 10 g citronsaft, soltorkade tomater, salt och vitpeppar och ställ maskinen på 5 sek / hastighet 5.

Häll över blandningen till en stor skål, lägg 4 msk i en liten skål och sätt båda åt sidan

Mät upp 220gr couscous och blanda med tomatblandningen från den lilla skålen, ställ den och åt sidan och låt den dra åt sig alla smaker.'

Klipp ut 4 rutor bakpapper (25x25 cm). Placera varje laxfilé på en bakpappersruta, krydda med salt, vitpeppar och 1 msk ört-tomatröra. Vik bakpapperet till ett paket och placera 2 st på din Varoma brick och två stycker i dina varoma korg med kryddningen uppåt, lägg på varoma locket och ställ åt sidan.

Placera vatten, olivolja och grönsaksbuljong i din blandningsskål. Ställ Varoma i position och ånga 15 min / Varoma / hastighet 1. När laxen är klar, ställ varoman med lock åt sidan på en tallrik så den håller värmen. Häll det kokande buljongen i skålen med couscous och ört-tomat blandning, rör om med en gaffel för att och låt vila ca 5 minuter innan du rör om igen. Servera laxpaketen med couscoussalladen på en gång...
 
Perfekt till fest och till vardags!