; Simplecookings -

Glad Påsk!

mar 29, 2018 / 2 kommentarer
Hej vänner!
 
Idag är det skärtorsdag och jag ska strax packa ihop dagens insats i köket och faktiskt fira påsk!
Jag började dock dagen med att laga köttbullar i tomatsås med tvisten att köttbullarna är gjorda på aubergine, ägg, bröd och kryddor... Så himla gott!
 
Aubergine köttbullar i tomatsås
 
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
600 gr aubergine, med skall skurna i bitar 2-3 cm
30 gr olivolja
60 gr vatten
180 gr ströbröd
4 kvistar färsk persilja
basilika blad
1 ägg 
1 nypa salt
1 nypa svart peppar
 
Till tomatåsen
800 gr krossade tomat
50 gr olivolja
2 tsk socker
1 tsk salt
färsk basilika eller persilja att garna med ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Vill du ha en Thermomix?

mar 28, 2018 / 0 kommentarer
Vet ni hur man gör för att få en egen Thermomix?
Man kan faktiskt tjäna en egen maskin.
 
Hos Simple Cooking Sverige på Närkesgatan i Stockholm erbjuds möjligheten att tjäna en egen maskin plus 2400:- i cash.
 
Vad går det ut på?
Du behöver sälja 6 maskiner inom loppet av 3 månader.
Du får utbildning och material och sen bokar du själv demos och helt enkelt lagar mat tillsammans med andra.

Detta är en alldeles fantastisk möjlighet tycker jag!! 
 
 
 
Läs mer

Lemonad med krossad is -sommarens favorit!

mar 26, 2018 / 0 kommentarer
En iskall lemonad kan vara något av det mest läskande som finns i sommarvärmen...
Tittar man ut nu så kan man ju fastslå att sommaren INTE är här ännu.. men jag känner mig postiv.
Gårdagens soliga söndag laddade sinnet och batterierna till max ;)
 
 
Lemonad.
 
Ingredienser:
100 g socker
2-3 citroner gärna eko, oskalade, skurna i halvor
1000g vatten
10 isbitar
 
Gör såhär:
 
1. häll sockret i mixingskålen och slå på turbo/2 sek/3 gånger
2. lägg i citronerna i sockret som nu blivit florsocker, häll i 500g vatten
använd lock och måttkopp och ställ in maskinen 2sek/hastighet 10
3. Tillsätt 500g vatten och sila lemonaden genom ångkorgen 
släng ner några isbitar och njut!
 
 
Läs mer

Broccoli sallad med röd paprika och pinjenötter

mar 23, 2018 / 1 kommentarer
Det här mina vänner,
det här är riktigt otippat! Jag är inte världens fan av raw-trenden även om jag önskar att så vore fallet.
Det är nyttigt, vackert och världens bästa sätt att få barnen att äta grönsaker.
Ni måste helt enkelt testa detta!
 
Bland den godaste salladen jag ätit. Mixar sött salt och syra, i en skön mix att krisp och nötter.
 
 
Broccoli sallad med röd paprika och pinjenötter
 
Ingredienser
 
300g broccoli
1 röd paprika
1 äpple
30 g pinjenötter eller solrosfrön
25 g olivolja
15 g äppelcidervinäger alt vit balsamic vinäger
1 tsk honung
1 1/2 tsk fransk senap
salt eller örtsalt och svart peppar.
 
 
Gör såhär:
 
Lägg ner samtliga ingredienser ställ in TM5 på 5 sekunder hastighet 4 och servera rumstempurerad
 
 
 
 
 
Läs mer

Open SoFo Night ikväll!

mar 22, 2018 / 0 kommentarer
Hett tips för alla foodiesar och nyfikna!
 
Ikväll har Thermomix öppet hus på Närkesgatan 6 på Södermalm i Stockholm,
där får man titta på maskinen, smaka på godsaker och ställa frågor!
 
Jag ska dit! Hoppas vi ses!

 
Läs mer